Hollanda'da 19 Ocak'a kadar sürecek olan kapanma kararı dün uygulamaya konulmuştu. Temel ihtiyaç malzemeleri satmayan mağazaların kapatılması kararı alınırken, ülke genelinde faaliyet gösteren mağazalar zincirinden Hema dün kapılarını açmıştı. 

Hema yönetiminin dün yapmış olduğu açıklamada, temel ihtiyaç ürünleri dışında hiç bir ürün satmadıklarını, diğer ürünleri ya raftan kaldırdıklarını ya da üzerlerini kapatarak satışlarına izin vermediklerini belirtmişlerdi. 

Action ve Wibra mağazalarını açacağını ilan etti

Hollanda genelinde 400'den fazla mağazası bulunan Action bugün öğleden sonra tüm mağazalarını açacağını ilan ederken, satmış oldukları ürünlerin yüzde 40'ının temel ihtiyaçlardan oluştuğunu açıkladı. Temel ihtiyaç ürünleri dışında ürün satmayacaklarını bildiren Action, 'Tüm mağazalarda güvenli alışveriş, mesafe ve müşteri sayısı ile ilgili önlemlere sıkı sıkıya bağlıyız. Alışveriş arabaları ve sepetleri sürekli olarak temizleniyor.' açıklamasını yaptı. 

Wibra mağazalar zinciri, çalışanların satın alınamayan temel ihtiyaç malzemeleri dışındaki ürünlerin üzerlerini kapattıklarını ve öğleden sonra mağazaları açacaklarını ilan etti. Hema'nın dünden beri bir çok şubesini açtığını belirten Müdür Baas Duijsens,  Wibra'nın cirosunun yaklaşık yüzde 45'ini temel ihtiyaçların oluşturduğunu ifade etti. 

Hükümet müdahale ediyor: Action ve Wibra'nın kapıları açmasına izin verilmeyecek

Hükümete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Action ve Wibra mağazalar zincirinin kapılarını açmalarına izin verilmeyeceği ve  kapalı kalmaları gerektiğinin ilerleyen saatlerde açıklanacağı belirtildi. Kafa karıştırıcı durumların yaşandığını belirten kaynaklar, hükümetin bugün gerekli açıklamaları yapacağını ifade ettiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU