Bu yılın başında yürürlüğe giren yeni bir yasa uyarınca, sosyal konutlarda oturan ve gelirine göre kirası yüksek olan kiracıların, kira bedellerinde indirim yapıldı. 

İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren tarafından Meclise gönderilen bir açıklama yazısında, yeni yasadan 155 bin hanenin faydalandığı ve kiralarında indirim uygulandığı belirtildi.

Açıklamada; yılda yaklaşık 24.000 euro'dan daha az kazanan tek kişilik hanelerin ve yaklaşık 32.000 euro'ya kadar geliri olan çok kişilik hanelerin kiralarının indirildiği kaydedildi. 

Bu kiracıların 2019 gelirine bakılarak yapılan hesaplamada, hane başına ortalama aylık 40 euroya kadar kira indirimi uygulandı.

Kiralarda yapılan indirimler sosyal konut kooperatifleri tarafından kiracılara iletildi. 

2019 yılında geliri belirlenen miktarın üzerinde olan ancak, daha sonra gelirinde düşüş yaşayan ve şuanda daha az geliri bulunan haneler ise bu kira yardımından yararlanabilmek için başvuru yapmak zorunda.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU