Hollanda'da yenilenen kimlik kartlarında, DigiD (E-devlet) uygulamasında oturum açmak için yüksek güvenlik içeren çip ve barkod yerleştirileceği açıklandı.

Yeni kimlik kartları için bugünden itibaren başvuru yapılabileceği açıklanırken, 11 Ocak'tan itibaren kimlik kartlarını telefon uygulaması üzerinden tarayarak DigiD aracılığıyla devlet hizmetlerine yüksek güvenlikli giriş yapmak için kullanılabileceği belirtildi.

Hükümet, kimlik kartlarındaki yeni özellikle birlikte vatandaşların ulusal kimlik verilerini en üst seviyede korumayı amaçladığını belirtirken, verilerin her zaman doğru kişiyle paylaşıldığına dair kesinliği sağlamak için çip ve barkod yerleştirildiğini açıkladı. Kimlik kartlarındaki yeni sistemle DigiD uygulamasına giriş yapmanın, şu an kullanılan iki aşamalı sms kod doğrulaması gibi ekstra güvenlik önlemi olduğu vurgulandı.

Eski kimlik kartlarının tarihi henüz sona ermemişse geçerliliğini koruyacağı belirtilirken, ihtiyaç duyan kişilerin yeni kimlik kartına geçebileceği açıklandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU