Hollanda’da gevşetilen COVID-19 tedbirleri kapsamında Türkiye'nin de aralarında olduğu Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yönelik seyahat tavsiyeleri gevşetildi. 

Türkiye, "zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken" ülkeleri simgeleyen turuncu listeden çıkarıldı. Türkiye'nin, Suriye ve Irak sınırı dışındaki diğer bölgeleri "düşük riski" ifade eden "sarı" listeye alındı.

Yapılan bu değişikliğe rağmen Türkiye'den Hollanda'ya gelen 12 yaşın üzerindeki, aşılı veya aşısız her yolcudan negatif test sonucu istenmeye devam edilecek. 

Türkiye ve diğer AB dışındaki ülkelerden gelen ve destekleyici doz aşı yaptırmayan yolculara yönelik karantina zorunluluğu 25 Şubat'a kadar uygulanacak.

ANVR test zorunluluğuna tepkili
Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği (ANVR), AB dışından Hollanda'ya gelenlere uygulanan negatif test zorunluluğuna tepki gösterdi ve derhal kaldırılması için hükümete başvurdu.

ANVR Başkanı Frank Oostdam, Hollanda'da yayımlanan AD gazetesine yaptığı açıklamada şu anki koşullarda hükümetin negatif test sonucunda ısrar etmesini "anlaşılmaz" bulduklarını söyledi.

Oostdam, Hollanda'ya dönüşte test zorunluluğu nedeniyle turistlerin AB dışındaki ülkelere gitmeye isteksiz davrandığını vurguladı.

Türkiye için geçerli seyahat kuralları hakkında detaylı bilgi için Rijksoverheid’a ait  www.nederlandwereldwijd.nl sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın