Hollanda'da yayın yapan RTL Nieuws kanalı, Türkiye'deki zorlu kış şartları nedeniyle sağlık çalışanlarının ne şartlar altında aşı yaptığını gösteren bir haber videosu yayınladı. Haberde Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayan spikerler, Türkiye'den övgü ile bahsettiler. 

Hollanda'da yayınlanan Türkiye'deki aşı çalışmaları haberini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu ülkeyle gurur duymak için çok nedenimiz var." açıklamasını yaptı. 

Yayınlanan görüntülerde RTL Nieuws spikerleri, Hollanda'da geçtiğimiz günlerde yolların ve bazı aşı yerlerinin kış şartları dolayısıyla kapalı olduğuna dikkati çekiyor.  Türkiye'deki çetin kış şartlarına rağmen sağlık ekiplerinin en ücra yerlerdeki vatandaşlara bile Kovid-19 aşısı yapmak için ulaştığına vurgu yapan spikerler, Türkiye'ye övgü dolu sözler söylüyorlar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU