Hollanda Tüketici Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre; market raflarındaki etiket fiyatları ile kasada ödenen miktar arasında neredeyse 4 euroya kadar fark oluyor. Başka bir değişle tüketici, dikkat etmediği takdirde, normal ödemesi gereken miktarın üzerinde ödeme yapıyor. 

Tüketici Derneği bu araştırma için ülke genelinde bilinen 7 süpermarketteki fişleri incelendi. Çıkan sonuçta, 7 süpermarket içinde sadece Aldi’nin kasa fişlerinin, hatasız olduğu görüldü.

İncelemeye alınan marketler Albert Heijn, Aldi, Coop, Jumbo, Lidl, ve Spar olarak belirlendi. Dernek, her market zincirinden üç mağaza belirleyerek, bu mağazalardaki 25 ürünün raf fiyatları ile kasa fişlerindeki fiyatları karşılaştırdı. 

Derneğe göre, geçen yıl gelişme sözü veren marketler, verdikleri sözleri tutmadı. Bu yıl araştırılan marketlerdeki her 20 kasa fişinden, sadece birinin gerçek tutarı gösterdiği tespit edildi. 

Her 7 üründen 1'inde fiyat farkı yaşandığını belirten Tüketici Derneği, özellikle kahve, bira ve şarap fiyatlarında hata görüldüğünü söylüyor. Bu ürünlerde indirime giden marketlerde yapılan alışverişte, kasaya gelindiği zaman indirimsiz fiyattan hesaplanıyor. Bu durum bazen 4 euronun üzerinde farklara neden oluyor. 

Dernek kasa fişlerinde her 25 üründe sadece 1 hata ile Aldi marketinde en az hata yapıldığını belirtiyor. 

Araştırmaya göre en fazla hatalı kasa fişi veren marketler Albert Heijn ve Jumbo. Elde edilen sonuca göre Albert Heijn her 4 üründen 1’inde ve Jumbo her 5 üründen 1’inde hata yapıyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU