Hollanda - İngiliz ortaklığında çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi olan Shell firması, Nijerya'da boru hatlarında meydana gelen sızıntılardan dolayı Nijer Deltası'ndaki tarım alanları ve balık çiftliklerine zarar vermekle suçlanıyordu. 

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Temyiz Mahkemesi bugün almış olduğu kararda, Nijerya'da 2004-2007 yılları arasında yaşanan petrol sızıntısının tarım arazilerine vermiş olduğu zarardan dolayı, Shell firmasını tazminat ödemeye mahkum etti. Dört Nijeryalı aileye ödenmesi gereken tazminatın miktarı ise başka bir oturumda karara bağlanacak. 

Nijer Deltası'nda yaklaşık 15 yıldır tarım ve balıkçılık yapamayan dört çiftçi ailenin zararının karşılanması beklenirken, mahkeme kararının petrol kirliliğinden etkilenmiş diğer Nijeryalı çiftçiler için de emsal teşkil etmesi bekleniyor. 

Lahey kentinde görülen davanın sonucu, Hollandalı uluslararası bir şirketin yurt dışında yol açtığı zararla ilgili Hollanda'da açılan ilk dava olması nedeniyle merakla bekleniyordu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU