Hollanda'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Denk Partisi'nin kurucularından eski parti başkanı Selçuk Öztürk, Temsilciler Meclisi'nde mescit açılmasına onay çıktığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mescit için 4 yıldır mücadele verdiğini belirten Selçuk Öztürk, "Hastaneler  ve üniversitelerde mescit bulunmasına rağmen demokrasimizin kalbi olan Temsilciler Meclisi'nde neden mescit olmasın?" sorusunu yöneltti.

Temsilciler Meclisi'ndeki yenileme çalışmalarının ardından sessiz alanlardan bir bölümün mescit olarak tayin edilmesi için teklif sunduğunu ifade eden Öztürk, mescit açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Mescit izni alınmasındaki çalışmalarından dolayı Öztürk'e "Interieurs van het Binnenhof" (Binnenhof'un İç Mekanları) isimli kitap hediye edildi.

Denk Partisi'nden kurucularından olan ve halen milletvekilliği görevini yürüten Selçuk Öztürk, önümüzdeki hafta yapılacak genel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU