Hollanda'da neredeyse tüm bölgelerde, yüksek sayıda korona vakaları görülmeye başladı. Ülke genelinde 'en yüksek ikinci seviye alarmı' verilirken, sadece Kuzey Hollanda, Kuzey Brabant, Groningen ve Drenthe'nin henüz 'turuncu' renkte olduğu görüldü.

Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün (RIVM) Avrupa'daki muadili olan ECDC her Perşembe, bir önceki iki haftalık pozitif test sayısına ve yüzdesine bakarak, Avrupa'nın korona haritasını yayınlıyor. Bu haritaya göre Limburg en tehlikeli bölge olan 'koyu kırmızıya çok yaklaşmış olarak görülüyor.

Limburg bölgesinde son iki hafta içinde 5 bin 300'den fazla kişinin testi pozitif çıktı. Başka bir deyişle, her 100 bin kişiden 479'u korona rahatsızlığı yaşıyor. Muhtemelen bölgenin önümüzdeki hafta 'koyu kırmızıya döneceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Gelderland ve Overijssel'ın da önümüzdeki hafta koyu kırmızıya dönme ihtimali bulunuyor.Son iki hafta içinde, her 100 bin kişiden 382'sinin testinin pozitif çıktığı Zeeland ise artan enfeksiyon sayıları açısından ülkenin dördüncü bölgesi konumuna yerleşti.

Avrupa korona haritasında düşükten yükseke doğru, "yeşil, turuncu, kırmızı ve koyu kırmızı" renkler bulunmakta. Yeşil ülkeler korona tehlikesi olmayan ülkeler, koyu kırmızı ise alarm seviyesinin en yüksek düzeyde olduğu ülkeler oluyor. Ülkeler haritayı baz alarak, diğer ülkelerin vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlamalar uygulayabiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU