Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA tarafından yapılan açıklamada, Gronningen bölgesinde yürütülen araştırma sırasında Woltersum'daki bir tavuk çiftliğinde kuş gribi tespit edildiği ve çiftlikteki 53 bin tavuğun itlaf edileceği duyuruldu.

RTV Noord haber sitesinde yer alan haberde kuş gribi tespit edilen şirketin çevresindeki 10 kilometrelik bir yarıçap içinde bulunan tüm çiftliklere nakliye yasağı getirildiği kaydedildi.

Hollanda’da yüksek riskli kuşların bulunduğu bölgelere ziyaret yasağı gibi ulusal önlemler halen geçerli durumda. Vatandaşların zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmiyor. Kümes kuşlarına benzer kuşlar, su kuşları ve uçamayan kuşlar, gribi bulaştırma riski büyük olan hayvanlar “risk grubu kuşları” olarak görülüyor.  

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın