Hollanda Futbol 1. Ligi (Eredivise) takımlarından FC Emmen'in, yeni sezon formaları için, oyuncakları ve cinsel fantezi ürünleri satan EasyToys firması ile yaptığı sponsorluk anlaşması, Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından reddedildi.

FC Emmen kulübü ise, kumar ve şirketilerine izin verilirken, oyuncağı şirketinin ahlak dışı bulunmasına tepki gösteriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Hollanda 1. Futbol Ligi'ni 12. sırada tamamlayan FC Emmen kulübü, geçen hafta başlayan 2020-2021 sezonu için, ana sponsor olarak, cinsel fantezi ürünleri toptancısı EasyToys'u seçti.

Ancak FC Emmen Kulübü Başkanı Ronald Lubbers, oyuncakları firması ile imzalanan ana sponsorluk anlaşmasının, federasyon tarafından "ahlaka ve nezakete aykırı olduğu" gerekçesiyle reddedildiğini açıkladı.

KNVB'den kulübe gönderilen yazıda, sponsorluk ifadelerinin nezaket ve ahlakla çelişmemesi gerektiği vurgulandı.

Federasyonun kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Lubbers, yerel kanal RTV Drenthe'ye yaptığı açıklamada, EasyToys'un Hollanda'da ve yurtdışında iş yapan temiz bir şirket olduğunu savundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!