Ulusal Hasta Dağıtım Koordinasyon Merkezi (LCPS), ülke genelindeki yoğun bakımda bulunan 463 korona hastasının ilk kez sayı olarak normal hastaları geçtiğini ve 1600 olan yoğun bakım yatak kapasitesinin sınırlara dayandığını belirtirken, anlaşma sağlanan Almanya'daki hastanelere korona hastalarını nakletme aşamasına geçilmek zorunda kalındığını açıkladı. 

Ulusal Yoğun Bakım Ağı Başkanı Ernst Kuipers, korona hastalarının bir tsunami gibi gelmeye devam ettiğini ve alınan tedbirlerin sonuçlarının alınması için en az iki haftanın daha geçmesi gerektiğini söyledi. 

Eğer iki hafta sonra da salgının şiddeti düşmezse ilave tedbirlerin kaçınılmaz olacağı düşünülürken, bir sonraki aşamada ise alınacak  tek tedbirin ülkenin tamamen kilitlenmesi olacağı ifade ediliyor. 

Hollanda'da 'Red Team' olarak bilinen ve 12 değişik alanda uzman yetkilinin oluşturduğu tavsiye kararı  ise, ülkenin acilen en az iki hafta sürecek şekilde kapatılması gerektiğini açıkladılar. Arka planda 250 uzman tarafından desteklenen Red Team, Hollanda'da korona sürecinde oldukça etkili bir kuruluş olarak öne çıktı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU