Hollanda'da görev süresi sona eren kabine, koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

Hollanda'da istifa eden ve 17 Mart'ta yapılacak seçimlere kadar görevinin başında olan hükümet, Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Yarın Başbakan Mark Rutte'nin yapacağı basın toplantısında alınan yeni kararları açıklaması bekleniyor.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre, hükümet sokağa çıkma yasağının yanı sıra ev ziyareti yapan kişi sayısını iki ya da bir kişiye indirmeye hazırlandığını açıkladı. Cenaze merasimlerine katılacak kişi sayısında düzenleme yapacak olan hükümet, korona ile mücadele kapsamında hali hazırda uygulanan kuralları da sıkılaştırmaya hazırlandığı belirtildi.

Hollanda'da hükümet, yüksek riskli ülkelerden gelen kişiler  için uygulanan kuralları da sıkılaştırmayı düşünürken, yakın tarihte alınan PCR testine ek olarak uçak veya feribota binmeden önce  hızlı bir test yaptırmalarını isteyebileceği belirtildi. Ayrıca koronavirüsün mutasyona uğradığı İngiltere ve Güney Afrika'ya da uçuş yasağının gelebileceği bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU