Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), son 24 saatte 8 bin 530 kişinin daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Hollanda'da 2021 yılının en yüksek beşinci günlük vaka sayısı bugün rapor edilirken, son 24 saatte tespit edilen vaka sayısının dünden 1.682 daha fazla olduğu belirtildi. Hollanda'da 2021 yılının en yüksek günlük vaka sayısı ise 16 Nisan tarihinde 8 bin 966 vaka olarak kayıtlara geçmişti.

Hastanelere son 24 saatte  296 yeni başvuru

Hollanda'da vaka sayılarında artış yaşanmasının ardından, hastanelerdeki doluluk oranı artmaya başladı. Ulusal Hasta Dağıtım Merkezi (LCPS), hastaneye başvuru sayısının hala yüksek olmasına dikkat çekerken, son 24 saatte 296 yeni hasta başvurusunun olduğunu açıkladı. 

Ulusal Hasta Dağıtım Merkezi (LCPS), geçen haftaya göre hastaneye başvuru sayısının yüzde 3 arttığını belirtirken,  yoğun bakım ünitelerine hasta kabulünün de yüzde 12'lik bir artış kaydettiğini açıkladı.

Hastanelerde tedavi gören koronavirüs hastasının 2 bin 614 olduğu belirtilirken, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının ise 822 olduğu açıklandı. 

Hollanda'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 17 bine yaklaştı

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  27 can kaybının ardından, son 24 saatte 18 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 16 bin 983'e yükseldi. Koronavirüs vaka sayısının toplamının ise 1 milyon 426 bin 243 olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU