Hollanda'da İşçi Partisi (PvdA) Senatörlerinden Jopie Nooren'in görevini bırakması üzerine Türk kökenli politikacı Hamit Karakuş, parlamentonun üst kanadını oluşturan Senato'ya giren ikinci Türk kökenli siyasetçi oldu. 

Daha önce Senato'ya (Eerste Kamer) girmeyi kaçıran İşçi Parti (PvdA) üyesi Hamit Karakuş, 2 Mart 2021 tarihinde yemin ederek görevine başladığı açıklandı. 

Hamit Karakuş, Rotterdam Belediyesi'nde yaklaşık 8 yıl imar ve iskandan sorumlu belediye başkan yardımcılığı yaparken, Senato'da ise sosyal ağırlıklı yasaları kontrol edeceği bildirildi.

Hamit Karakuş, Hollanda Senatosu'na seçilen ikinci Türk kökenli Hollanda vatandaşı olurken, daha önce Sosyalist Parti (SP) üyesi Düzgün Yıldırım Senato'da görev yapmıştı. 

Hollanda Senatosu (Eerste Kamer der Staten-Generaal) Nedir? Görevi neler?

Senato üyeleri genellikle başka pozisyonlarda bulunan yarı zamanlı kişilerdir. Temsilciler Meclisi üyelerinin maaşlarının yaklaşık çeyreği kadar bir ödenek alıyorlar. 

Siyasi açıdan en üst önemde olan Temsilciler Meclisi'nden farklı olarak, haftada yalnızca bir defa toplanır. 

Üyeleri ulusal düzeyde kıdemli politikacılar ya da yarı zamanlı politikacılar olma eğilimindedirler ve çoğu zaman başka görevler de almaktadırlar.

Senato'nun yasa tekliflerini kabul etme veya reddetme hakları bulunmaktadır.

Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen bir yasa tasarısı senatoya gönderilir, senato yasa tasarısını kabul ederse uygulanabilir.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU