Hollanda'daki tüm hanelere, 10 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında bir mektup gönderilecek. Vatandaşlar mektupta yer alan bir kod ile, belirtilen web sitesi üzerinden, 2 adet ücretsiz corona testi talep edebilecek. Talep edilen testler bir buçuk hafta içinde kişiye ulaştırılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı De Jonge, mümkün olduğunca fazla kişinin bu olanağı kullanmasını istediğini belirtirken, "Umarım birçok insan yakın gelecekte başka insanlarla karşılaşmadan önce kendilerini test eder. Örneğin, ilk kez okula veya işe gitmeden önce veya ailenizi veya arkadaşlarınızı görmeden önce. Kendi kendine test yapmak küçük bir çabadır ancak, test yapmak koronayı istemeden aileye, işe veya okula götürme şansımızı azaltıyor ve enfeksiyonların artmasını engelliyor." ifadesini kullandı.

Radyo ve tv'de eş zamanlı test kampanyası

Araştırmalar; hastalık semptomları olmadan da bu hastalığı başka birine bulaştırma olasılığının bulunduğunu ve her ne kadar  aşılanmış kişilerin virüsü bulaştırma olasılığı daha düşük olsa da, bazı durumlarda başkalarına bulaştırabileceğini gösteriyor.

Bu nedenle hükümet, gönderilecek corona test kitlerinin yanı sıra, enfeksiyonların artmasını önlemek için test yaptırmanın önemini vurgulayan, geniş çaplı bir radyo ve tv kampanyası başlatıyor.

Kampanya kapsamında GGD çalışanları da vatandaşların başka yollarla korona testi yapmasını kolaylaştırmak amacıyla,   Amsterdam Schiphol, Eindhoven Havaalanı, Rotterdam The Hague Havaalanı, Maastricht Aachen Havaalanı ve Groningen AirPort Eelde havalimanlarında yurda geri dönen yolculara ücretsiz test kiti dağıtacak.

Voedselbank ve Armoedefonds gibi kurumlara da corona test kitleri bırakılacak.

'Bu daha önce olmalıydı'

Epidemiyolog Amrish Baidjoe ve NOS sağlık bölümü editörü Rinke Van den Brink gibi bazı kesimler, testlerin hanelere ulaşmasının günlerce süreceğini dile getiriyor ve eleştiriyor.

Bu kampanyanın yaz tatili öncesinden başlatılması gerektiğine dikkat çeken Van den Brink, zamanlamanın dikkate değer olduğunu söyledi.

Epidemiyolog Amrish Baidjoe ise "Bu strateji benim için tamamen belirsiz. Hala bekleyen çok sayıda kullanılmayan test var. Belki de son kullanma tarihleri dolmak üzere olduğu için bu testlerden kurtulmaları gerekiyor, bilmiyorum." şeklinde ifade kullandı.

Corona test kitlerini talep etmek ve daha geniş bilgi almak için: www.rijksoverheid.nl/zelftestenbestellen

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU