Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre; Lahey kentindeki Başbakanlık Konutu Casthuis'te dün yapılan Kovid-19 toplantısında bir araya gelen ilgili bakanların, Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiyeleri değerlendirdiği açıklandı.

Hollanda'da dün 1 Ekim'den bu yana en düşük günlük vaka sayısı açıklanırken, hükümetin vaka sayıları düşmeye devam ettiği takdirde sokağa çıkma yasağını 10 Şubat'ta kaldırmayı hedeflediği belirtildi.  Sokağa çıkma yasağının uzatılıp uzatılmayacağına dair kararın yarın mecliste görüşülmesi bekleniyor. 

İlkokullar ve kreşler 8 Şubat'ta açılacak

Eğitim Bakanı Arie Slob, daha önce ilkokulların ve kreşlerin 8 Şubat'ta açılabileceğini açıklamıştı. Hükümetin güvenliği en üst düzeye çıkarmak için ekstra önlemler alacağını ve öğretmenler için hızlı testler kullanılacağını belirten Bakan Slob, bir öğrenci pozitif çıktıysa, tüm sınıfında beş gün boyunca karantinaya alınması gibi önlemlerin alınacağını ifade etmişti.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge yarın akşam saat 19:00'da yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacaklar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU