Hollanda'da savcılık, dün temyiz mahkemesinde görülen davada, Rotterdam kentinde 2018 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hümeyra'nın katili Bekir E. için cezada artış talebinde bulundu. 

Savcılık, 16 yaşındaki Hümeyra'yı öldüren Bekir E. için 2019 yılında verilen 14 yıl hapis ve zorunlu tedavi (TBS) cezasının adil olmadığını savunarak, 20 yıla çıkarılması talebinde bulundu. 

Mahkeme 14 yıl hapis ve zorunlu tedavi (TBS) cezası vermişti

Hollanda'nın Rotterdam kentinde 18 Aralık 2018 günü öğrencisi olduğu Designcollege'in bahçesinde öldürülen Hümeyra'nın katili Bekir E. için 2019 yılında 14 yıl hapis ve zorunlu tedavi (TBS) cezası verilmişti. 

Savcılık 2019 yılında katil Bekir E. için 20 yıl hapis cezası istemesine rağmen, mahkeme heyeti Bekir E.'nin Hümeyra'yı bilerek öldürdüğüne dair yeterli kanıt bulunmadığını savunarak 14 yıl vermişti. Mahkeme heyeti, işlenen cinayetin planlı olmadığını ve gündüz vakti okulda cinayet işlemenin mantıksız olduğunu ifade etmişti. Ayrıca Bekir E.'nin Hümeyra'nın peşinden okul bahçesinde koşarak ateş etmesinin de planlı bir cinayet olmadığını gösterdiği belirtilmişti. 

Hümeyra'nın kızkardeşi: Annem hergün Hümeyra'ya WhatsApp gönderiyor

Dün temyiz mahkemesinde görülen davada ailesi adına konuşan Hümeyra'nın kızkardeşi mahkeme heyetini duygulandıran açıklamalarda bulundu. Annesinin okuyup cevaplayacağı umuduyla hala Hümeyra'ya her gün Whatsapp mesajları gönderdiğini söyleyen kızkardeş, katil için verilen cezanın adil olmadığını savundu.  

Savcılık, Bekir E.'nin planlı bir şekilde cinayet işlediğini ve savunmasız birini öldürdüğünü belirterek verilen cezanın bozularak daha ağır şekilde verilmesini talep etti. Dava kararın kesinleşmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU