Basın toplantısında konuşan Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, virüsün ikinci bir dalga için bastırdığını ve gidişatın tedbirleri mecbur kıldığını belirttiler. 

Hastaneye kaldırılan korona hastalarının sayısındaki artışa dikkat çeken Başbakan Rutte, batı bölgelerinde alınacak tedbirlerle ilgili detayları belediye başkanlarının açıklayacağını söyledi. 

Önümüzdeki haftalarda vaka sayılarına bağlı olmak üzere yenilerinin eklenmesi beklenen 6 bölgeyle ilgili alınan kararlar ise şu şekilde: 

  • Kafe ve restoranlar gece yarısından sonra müşteri kabul edemeyecekler ve müzik yayınını durduracaklar. Saat 01:00 itibariyle de kapanacaklar. 
  • 50 kişiden fazla bir kalabalıkla toplantı ya da eğlence düzenlemek yasaklanırken, programın iç mekanda ya da dışarda olması fark etmiyor. Ancak dini toplantılar, protesto gösterileri, cenazeler ve dans okulları bu yasaktan muaf tutuldular. 
  • 50 kişiden fazla insanın toplanacağı her türlü etkinlik için yetkili mercilere bildirimde bulunma zorunluluğu geldi. Ancak bir önceki kuralda belirtilen dini toplantılar, süpermarketler, kütüphaneler ve benzeri toplanma alanları bu zorunluluktan muaf tutuldular.

Bunların yanı sıra, Sağlık Bakanı de Jonge, bundan sonra burun akıntısı olsa dahi 13 yaşından küçük çocukların okula devam edeceklerini açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU