Geçtiğimiz günlerde aşırı ırkçı Pegida Hareketinin Ramazan ayı boyunca farklı bir cami önlerinde domuz mangalı etkinliği yapacağını açıklamıştı. Bu sözde etkinliklerden bir tanesi de Schiedam Muradiye camii önünde yapılmak isteniyordu.

Açıklanan Pegida etkinliğinin akabinde harekete geçen DENK partisi belediye Belediye Başkanı ile irtibata geçerek sözde etkinliğin derhal iptal edilmesi için başvurdu.

Schiedam Belediyesi dün yayınladığı bir açıklamada Pegida Hareketinin Muradiye Cami önünde ve aynı zamanda Yıldız camii önünde etkinlik düzenlemesine onay verilmediği belirtildi. 

Belediyeye göre bu etkinliğin yapılamamasının başlıca nedeni kamu düzeni ve (trafik) güvenliği ihlal edecek olması. Ayrıca belediye başkanı Ramazan ayında cami önünde mangal yakmayı "gereksiz" ve "kışkırtıcı"  bulduğunu dile getirdi.

Belediye etkinliğin genellikle Schiedam'da gösterilerin gerçekleştiği yer olan Stadserf'te yapılabileceğini belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DENK partisi sözde etkinliğin iptal edilmesinden dolayı memnun olduklarını belirtti ve “Şehrimizde kin ve nefrete geçit vermemeliyiz ve her ne olursa olsun (özellikle genç arkadaşlarımız) provokasyondan uzak durmalıyız.” dedi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın