Sınıflarda 1,5 metre mesafe kuralının çoğunlukla uygulanamadığına dikkat çeken eğitim sendikası, öğrencilerin tavsiye derecesinde olan maske konusunda rahat davrandıklarını ve bu durumun öğretmenlerin sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. 

Sendika başkanı Peter Althuizen, öğretmenlerin endişelerinin ciddiye alınmadığını düşündüklerini ifade ederken, politikacılara ağır bir sitemde bulunarak, "Düşünüyorum da, galiba bir öğretmen korona sebebiyle ölünce tedbirleri artıracaklar'' açıklamasını yaptı. 

Sendikanın bu açıklamalarının ardından konuşan Eğitim Bakanı Arie Slob, ilave tedbir almayı düşünmediklerini belirtirken, okullardaki durum hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tavsiyelerin yeterli olduğunu düşündüğünü söyledi. Öğrencilerin okulda ders yapmalarının önemine dikkat çeken Bakan Slob, kurallara uyulursa sorun olmayacağını ifade etti.

Öğretmenler sınıflardaki öğrenci sayısının yarıya indirilmesinin mesafe kuralını kolaylaştıracağını düşünürken, okulların çalışan ebeveynler için çocuk bakım yeri olarak görülmeye başlandığından şikayetçi oldukları bildirildi.

İstatistiklere göre öğretmenlerin diğer insanlara göre daha az virüsten etkilendikleri ortaya çıktı. Hollanda genelinde halkın  yüzde 13,8'i virüse maruz kalırken, öğretmenler arasında bu oran ise yüzde 10,3 olarak gerçekleşti. 

Koronavirüs salgını boyunca Hollanda genelinde bulunan 648 orta dereceli okuldan 348'inde  virüs vakaları görüldü.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU