Hollanda'da geçtiğimiz günlerde uzatılan karantina uygulaması kapsamında kapalı olan mağazalar ve işyerleri bugün açıldı. Mağazalar ve işletmeler telefon veya internet üzerinden alınan siparişleri, müşteriyi içeriye almadan mağaza kapısında teslim etme şartı ile hizmet vermeye başladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan mağazaların ve işletmelerin, tespit edildiği takdirde tekrar kapanacağını açıklamıştı. Diğer mevcut korona kuralları ise 2 Mart'a kadar uzatılırken, hükümet 23 Şubat'ta kuralların devam edip etmeyeceğine dair kararını açıklayacak.

Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, müzeler, tiyatrolar, sinemalar, konser salonları, kumarhaneler, müzik okulları, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları, spor salonları, yüzme havuzları ve saunalar ise 2 Mart tarihine kadar kapalı kalmaya devam edecek. Yemek endüstrisi sadece siparişleri almak için açık kalmaya devam edecek. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU