Koronavirüs salgınının getirmiş olduğu krizin başlangıcında zor durumda olan iş yerlerine borç ödemeleri için 6 aylık bir ara verme imkanı sağlayan bankalar, alınan yeni kapatma kararı nedeniyle ödeme sorunları yaşayacak olanlara erteleme ya da başka bir kolaylık sağlanmayacağını açıkladılar.

Kapatılma kararı sonrası sektör temsilcilerinin, dillendirdiği kolaylık ya da erteleme ihtimali ortadan kalkarken, bankalar  almış oldukları kararın iş yeri sahiplerine ağır geleceğinin farkında olduklarını ancak iş yerlerine destek olmaya devam edebilmeleri için daha fazla erteleme yapmalarının mümkün olmadığını belirttiler.

Hollanda genelinde  salgın krizi yüzünden, 129 bin şirketin yaklaşık 3 milyar Euro borçlarının ertelendiği açıklanırken, şirketlerden yaklaşık 100 bininin yeniden ödemelere başladığı, ancak diğerlerinin henüz ne borç ne de ipotek ödemesi yapamadıkları belirtildi. 

Bankalar salgın yüzünden verilen 6 aylık aranın borçların süresine yansıtılarak uzatılması ile aylık taksitlere eklenmesi arasında bir seçenek için görüşmeler yaparken, aylık taksitlere ekleme yapılırsa, bazı şirketler için bunun sorun teşkil edeceğini açıkladılar. Şirketlere yardım etmek istediklerini ancak sağlıklı bir gelecek profili olanlara destek olmayı tercih ettiklerini bildiren bankalar, bankacılık sektörünün ana varlık sebebi olan krediler ve yatırımlar yoluyla para kazanma amacına bu şekilde hizmet edebileceklerini belirttiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU