Hollanda'da koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının 30 Mart'a kadar uzatılacağı basına sızdı.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre; Lahey kentindeki Başbakanlık Konutu Casthuis'te cumartesi günü yapılan Kovid-19 toplantısında bir araya gelen başbakan ve ilgili bakanların, Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiyeleri değerlendirdiği açıklandı.

Toplantıdan basına sızan bilgilerde, akşam sokağa çıkma yasağı dahil mevcut tedbirler ile birlikte olduğu gibi 30 mart tarihine kadar uzatılacağı bildirildi. Bu uzatmanın büyük ihtimal son uzatma olacağı ve 30 mart tarihi sonrası için kademeli olarak bir çok alanda gevşetmeye gidileceği iddia edildi.

Başbakan Rutte ve Sağlık Bakanı de Jong'un alınan yeni kararları Pazartesi günü planlanan basın toplantısında açıklayacağı bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU