Hollanda'da yenilenecek olan kimlik kartı ve pasaportlardan dolayı, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde yeni başvuruların alınmayacağı açıklandı. 

Tatil sezonu yaklaştığı için yapılan duyuruda, pasaport ve kimlik kartının süresi az olan ya da bitecek olan vatandaşların 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde hiç bir makama kimlik kartı, geçiçi kimlik veya pasaport başvurusu yapamayacağı belirtildi. 
 
Hollanda'da 2 Ağustos'tan itibaren kullanılacak olan yeni kimlik kartlarında, DigiD (E-devlet) uygulamasında oturum açmak için yüksek güvenlik içeren çip ve barkod (QR - Kare Kod) ile piyasaya çıkacağı açıklandı. Aynı zamanda parmak izi ve vatandaşlık numarasının (BSN nummer) kare kod uygulaması olarak yer alacağı yeni kimlikler 2 Ağustos'tan itibaren kullanıma sokulacak.

Eski kimlik kartlarının tarihi henüz sona ermemişse geçerliliğini koruyacağı belirtilirken, ihtiyaç duyan kişilerin yeni kimlik kartına geçebileceği açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU