Hollanda'da dönemin Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı olan İşçi Partisi lideri Lodewijk Asscher, sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir habere yanıt olarak yapmış olduğu açıklamada: "Bu konuda kendi rolüm hakkındaki gözlemler acı verici ve beni utandırıyor." paylaşımı yaptı. Lodewijk Asscher, ebeveynlerin zararının bir an önce tazmin edilmesi gerektiğini belirtirken, "Böyle bir şey bir daha asla olmamalı" dedi. 

PvDA lideri Asscher, 2012'den 2017 yılına kadar Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı yapmıştı. Bu dönem içerisinde, göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak, çocuk bakım ödeneği olayında bir çok ebeveynin haksız yere dolandırıcılıkla suçlanıp zarara uğratıldığı ortaya çıkmıştı.

Olayla ilgili kurulan meclis araştırma komisyonu geçtiğimiz günlerde soruşturmasını tamamlamış ve Başbakan Mark Rutte, dönemin Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Bakanı Lodewijk Asscher, Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Ekonomi Bakanı Eric Wiebes ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Bakanı Loes Mulder suçlu bulunmuşlardı.

Araştırma komisyonunun "eşi görülmemiş bir adaletsizlik" ve hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir durum olarak nitelendirdiği olayın ardından bazı üst düzey yöneticilerin görevlerine son verilmişti.

PvDA'da aday milletvekillerinin WhatsApp grup uygulamasında, kendi içlerinde yapmış olduğu değerlendirmede, Asscher'in bu olayların ardından hala güvenilir bir parti lideri olarak devam edip edemeyeceği sorusunun sıklıkla gündeme geldiği yer aldı. Güven ve inandırıcılığın siyasetin bir parçası olduğu dile getirilirken, Asscher'in güvenilirliğinin ve inandırıcılığının kalmadığı için sorumluluk alarak görevini bırakması gerektiği konuşulan gündem maddelerinin başında yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU