Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından AstraZeneca aşısı ile ilk aşılama Lahey kentinde 23 yaşındaki sağlık bakım çalışanına yapıldı. Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD), Pazartesi gününden itibaren bütün aşı merkezlerinde AstraZeneca aşısının kullanılmaya başlanacağını açıkladı. 

Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD), Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarına ek olarak AstraZeneca'yı da kullanabildiği için aşılama oranının daha da artacağını açıkladı. Şu an haftada 200 bin olan mevcut aşılama kapasitesinin Nisan'da haftada 450 bine, Haziran'da ise haftada 700 bine çıkarılacağını açıkladı. GGD, Ocak ayında 25 merkezle aşı yapmaya başlarken, aşı merkezlerinin Şubat'ta 40'a, Mayıs'ta 120'ye çıkacağını belirtti.  

Hollanda, AstraZeneca/Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından bu yılın ilk çeyreğinde 1,4 milyon doz alması bekleniyor. Hükümet daha önce 4,5 milyon doz aşının teslim edileceğini açıklamış, ancak yaşanan üretim sorunlarından dolayı rakam 1,4 milyon doza çekilmişti.

Geçtiğimiz ay Avrupa İlaç Ajansı EMA'dan onay alan AstraZeneca aşısı, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarında olduğu gibi, optimum koruma için iki doz alınması gerekiyor. İkinci enjeksiyon, ilk enjeksiyondan dört ila on iki hafta sonra gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU