Çin'de ortaya çıkan koronavirüsü kısa sürede dünya çapında bir pandemiye dönüşerek 78 milyon insana bulaşırken, can kaybı ise 1 milyon 700 bini geçti. Hollanda'da vaka sayılarının artış gösterdiği son günlerde ise vaka sayısı 700 bini geçerken, günlük vaka sayılarında da rekorlar kırıldı.

En son açıklanan verilere göre Hollanda'da toplam vaka sayısı 700 bin 873 olarak tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 10 bin 519 kişiye yükseldi. Açıklanan en son vaka sayıları ile birlikte 17 milyon 469 bin 635 kişinin yaşadığı Hollanda'da, nüfusun yüzde 4,01'inin koronavirüse yakalandığı tespit edildi. 

Hollanda'da her 25 kişiden birisinin koronavirüs olduğu saptanırken, Avrupa'da ülkelerin açıklamış oldukları vaka sayılarına göre ise Belçika'da her 23 kişiden birinin, Fransa'da her 27 kişiden birinin, İspanya'da her 26 kişiden birinin, İtalya'da her 31 kişiden birinin, Almanya'da her 54 kişiden birinin ve Türkiye'de ise her 41 kişiden birinin koronavirüse yakalandığı belirlendi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU