Hollanda'da yoğun bakım üniteleri koronavirüs hastaları ile dolu olduğu için, bir çok hastanenin kalp ve kanser ameliyatı olacak hastalara yoğun bakım ünitelerinde yer verilemediği için ertelemek zorunda kaldıkları bildirildi. 

Hollanda'da yayın yapan De Volkskrant gazetesinin haberine göre, Hollanda'da birçok hastanenin acele olmayan tüm ameliyatları ertelediği, ancak altı haftadan fazla bekleyemeyecek ameliyatları ise devam ettirmek için yoğun çaba sarfettikleri belirtildi. 

Haberde, Nijmegen kentinde bulunan Radboudumc hastanesinde yoğun bakım ünitesindeki mevcut alan göz önüne alınarak hangi ameliyatların yürütülebileceğinin her gün kontrol edildiği yer aldı. Başkent Amsterdam UMC hastanesinde de aynı benzer durumların yaşandığı ifade edilen haberde, Hollanda genelinde şu anda kaç hastanenin uzun süre bekleyemeyecek ameliyatları iptal ettiğinin bilinmediği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU