Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) açıklamasında, son 24 saatte 10 bin 345 kişide Kovid-19 tespit edildiği belirtildi. Günlük vaka sayılarının düne göre bir anda 3 bin 390 kişi artması dikkat çekti.

Bunun 25 Aralık 2020'den bu yana görülen en yüksek rakam olduğu bildirilen açıklamada, vaka sayılarının düne göre 3 bin 390 daha fazla olduğu, bir önceki haftaya göre 7,5 kat arttığı kaydedildi.

Şehirlerde durum ciddi

RIVM'in bugün açıkladığı rakamlar, geçtiğimiz yıl 25 Aralık tarihinden bu yana günlük vaka sayısında yeni rekor kırıldığını gösterdi.

Şehirlerdeki vaka sayılarına bakıldığında ise en fazla yeni vaka sayısı 900 kişi ile Amsterdam'da görüldü.

Diğer büyük şehirlerdeki yeni vaka sayıları şu şekilde sıralandı; Utrecht 793 vaka, Rotterdam 688 vaka, Groningen 426 vaka ve Den Haag 388 vaka

Sadece 15 belediyede yeni vakaya rastlanmadı.

RIVM geçtiğimiz 24 saat içinde sadece bir kişinin kovid19'dan hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu kişinin Bodegraven-Reeuwijk'da ikamet ettiği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU