Süpermarket alışverişlerinde bir yıl öncesine göre daha yüksek bir meblağ ödüyoruz. Pazar araştırmacısı sohbet numara GfK'nin tüm Hollanda'da hem online, hem de direk olarak süpermarketlerdeki günlük alışverişleri değerlendirdiği raporuna göre; bu yılın ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, günlük alışveriş için ödediğimiz ortalama tutar yüzde 3,6 arttı.

Bu artışın yaklaşık yüzde 2'si enflasyona bağlanabiliyor. Sepetlerimize veya arabalarımıza koyduğumuz ürünler bu nedenle bir yıl öncesine göre yüzde 1,5 daha pahalıya geliyor.

Ne aldığımızın da önemli olduğunun görüldüğü rapora göre örneğin, geçen yıl çoğunlukla evlerde fazla zaman geçirildiği için, kişisel bakım ürünlerine daha az ilgi duyulmuş.

GfK incelemesinde  taze ürünlerin fiyatının fazla yükselmediği görülüyor. Buna karşı alışveriş sonunda kasada ödenen miktarı yükselten kalemler içinde
özellikle bakım ürünleri, bira ve alkolsüz içecekler yer alıyor.

Küçük şişelerdeki depozitonun bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğunu ve alkolsüz içeceklerin neden daha pahalı hale geldiğini açıklamanın zor olduğunu belirten GfK, bu farkın 'daha pahalı hammadde fiyatları veya daha pahalı ambalaj malzemeleri'nden kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU