NOS haber sitesinde yayımlanan bir haber, hükümete yakın kaynaklar tarafından da onaylandı. Buna göre geçici hükümet, maske kullanımını yaygınlaştırmaya ve daha fazla lokasyonda maske zorunluluğu getirmeye karar verdi. Ayrıca evden çalışma tavsiyeleri de yeniden sıkılaştırıldı. 

Sınırlar genişletiliyor

NOS'de yayınlanan haberde bu hafta cuma gününden itibaren, spor salonları, yüzme havuzları, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları ve müzelerin girişlerinde korona geçiş belgesi kontrollerinin yapılacağını duyurmuştu. 

Haberde açıklanan maske ve korona geçiş belgeleri ile ilgili alınacak diğer önlemler şöyle sıralandı:

  • Kuaförler gibi insanlarla temasın yüksek olduğu mesleklerde çalışanlar,  işyerinde maske takmak zorunda olacak,
  • Belediye binaları gibi kapalı kamu  alanlarında zorunlu olarak maske takılacak,
  • Mağazalarda maske zorunluluğunun olup olmayacağı henüz belli değil. Bu karar yarın verilecek.
  • Şu anda olduğu gibi, toplu taşıma araçlarında ve havaalanlarında maske zorunluluğu devam edecek
  • Geçici kabinenin uygulamak istediği "yükseköğretimde zorunlu korona geçiş belgesi kontrolleri" ancak Temsilciler Meclisi tarafından onaylandığı takdirde geçerli olacak.

Evden çalışma tavsiyesi sıkılaştırılacak

Bir aydan kısa bir süre önce evden çalışma tavsiyesinde gevşemeye giden geçici hükümet, artan vaka ve hastaneye yatış sayılarını gözönüne alarak, tekrar evden çalışma tavsiyesini sıkılaştırmaya gitmeye hazırlanıyor.

Buna göre yarın yapılacak açıklamada, çalışanların bir haftalık çalışma saatinin yarısını evden çalışması tavsiyesinde bulunulacağı tahmin ediliyor.

Yeni tedbirler Salı akşamı yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU