Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde buzlanma ve don uyarısı yapılırken, yarın öğlen saatlerine kadar kırmızı alarm verildiği bilgisi paylaşıldı. 

KNMI, gece geç saatlerde yağması beklenen yağmurun kar kalıntıları nedeniyle yolları ve kaldırımları daha kaygan hale getireceğini belirtti. Kuzey  ve Güney  Hollanda ile Zeeland bölgeleri için gece 03:00'dan itibaren, Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland ve Kuzey Brabant bölgeleri için sabah 05:00'ten itibaren, Groningen, Drenthe, Overijssel ve Limburg bölgeleri için de sabah 07:00'den itibaren kırmızı alarmın geçerli olduğu açıklandı.

Yarın öğlene kadar devam edecek buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların, ilgililerin ve sürücülerin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması uyarısı yapıldı. KNMI, sürücülerin trafikte daha dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

GGD: Aşı merkezleri öğlen 12:00'ye kadar kapalı

Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD), KNMI tarafından verilen kırmızı alarm nedeniyle yarın öğlen saat 12:00'ye kadar tüm test ve aşılama yerlerini kapatacağını açıkladı. Aşı randevusu olan tüm insanlarla iletişime geçilmeye çalışıldığı belirtilirken, en güncel bilgiler için web sitesinin takip edilmesi istendi. 
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU