Merkezi İstatistik Bürosu (CBS), koronavirüsün (Covid-19) pandemi ilan edildiği 2020 yılında Hollanda'da bu yıl beklenenden daha fazla ölüm gerçekleştiğini açıkladı. CBS'nin istatistikler sonucu belirlemiş olduğu ölüm sayısı 2020 yılı için 149 bin iken,   bu yıl içerisinde 51. haftaya kadar 162 bin insanın hayatını kaybettiği açıklandı.

Sadece 51. haftaya kadar 13 bin fazla insan hayatını kaybederken, yılın son günlerinde yaşanacak ölümler ile birlikte bu sayının daha çok artacağı belirtildi.

Korona salgınının ilk dalgası olan 11. haftadan 19. haftaya kadar olan fazla ölüm oranı neredeyse 9 bin civarında gerçekleşti.  İkinci dalganın baş gösterdiği, 39 ve 51. haftalar arasında ise bu sayı 6 bin 100 kişi olarak  kayıtlara geçti. Yılın geri kalanında ise sıcak dalgasının olduğu 33 ve 34. haftalarda da beklenenden daha az can kaybı yaşandığı belirtildi.

Hollanda'da koronavirüsün ilk dalgasında olduğu gibi,  huzurevi sakinleri gibi kişiler arasında da yüksek bir ölüm oranı var. İlk dalgada, bu grupta beklenenden 5 bin 200'den daha fazla insan ölürken, ikinci dalgada ise beklenenden 2 bin 900 daha fazla insanın yaşamını yitirdiği açıklandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU