Hollanda Yan Etkiler Merkezi Lareb, AstraZeneca ile aşılamadan sonra Hollanda genelinde toplam sekiz kişinin kan pıhtılaşması sorunu yaşadığını açıkladı. Kan pıhtılaşması sorunu yaşayan kişilerin hepsinin kadın olması dikkat çekti. 

Şikayetleri olan ve yaşları 23 ila 65  arasında değişen kadınlardan birisi geçtiğimiz günlerde kan pıhtılaşması nedeniyle yaşamını yitirirken, bir diğeri beyin kanaması geçirmişti. Öte yandan Hollanda genelinde 400 binden fazla kişinin AstraZeneca aşısı olduğu belirtildi.

Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından AstraZeneca aşısı ile ilk aşılama 12 Şubat tarihinde Lahey kentindeki 23 yaşındaki bir sağlık bakım çalışanına yapılmıştı.

Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca aşısı tüm yaş gruplarında kullanılabilir

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) dün yapmış olduğu açıklamada, AstraZeneca aşısının faydalarının risklerden daha ağır bastığını bildirmişti. EMA, kan pıhtılaşmasının aşının 'çok nadir' yan etkisi olarak listelenmesi gerektiği sonucuna vardığını açıklamıştı. 

Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca aşısının tüm yaş gruplarında kullanılmaya devam etmesi gerektiğini belirtmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU