Hollanda'da GGD (Belediye Sağlık Hizmetleri) tarafından yapılan açıklamada gelecek hafta, aşı yapılan merkezlere gelebilecek kadar hareket halinde olan 85 yaşın üzerindeki kişilerin aşılanmaya başlanacağını açıkladı. 

Hollanda Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından aşı davetiyesi alacak olan 85 - 90 yaş arasındaki 220 bin kişilik grubun, kademeli olarak aşılarının yapılacağı bilgisi paylaşıldı. 90 yaşın üzerindeki kişilerin aile hekimleri tarafından aşı davetiyesi alacağı belirtilirken, yeterince hareket halinde olmayan 90 yaşın üzerindeki kişilere ise aile doktorlarının giderek aşı yapmasının planlandığı açıklandı. 

Dün alınan yeni ek tedbirlerin açıklandığı basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, 85 yaşın üzerindeki kişilerin hızlı bir şeklide aşı planlamasına dahil edileceğini ve aşılamanın hızlı bir şekilde yapılacağını kaydetmişti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU