Hollanda Tarım Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Willemstad ve Grootschermer’de iki ayrı çiftlikte son derece bulaşıcı bir kuş gribi salgını keşfedildiği belirtildi. 

Açıklamada; salgının çevreye yayılmasını önlemek için Willemstad’daki çiftlikte bulunan 46 bin ve Grootschermer’deki çiftlikte bulunan 200 bin tavuğun itlaf edileceği duyuruldu. 

Bakanlık, Grootschermer’deki çiftliğin yakınında başka bir çiftlik daha bulunduğunu, bu çiftliğinde bloke edilerek gerekli testlerin uygulandığını açıkladı.  Şirketin çevresindeki 10 kilometrelik bir yarıçap içinde bulunan tüm çiftliklere nakliye yasağı getirildi.

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA Noord Brabant bölgesi Willemstad’daki çiftliğe yakın 3 kilometre yarıçaplı bölgede bulunan 3 diğer çiftliğin kontrole alındığını duyurdu. Bölgede nakliye yasağı uygulanmaya başlandı. 

Avrupa, şimdiye kadarki en kötü kuş gribi salgınıyla mücadele ediyor. Bu nedenle Hollanda'da, Ekim ayının sonundan bu yana ülke genelindeki çiftliklerde “hapsetme” ve “tarama zorunluluğu” yürürlükte. Hollanda’da Ekim ayından bu yana yaklaşık yirmi çiftlikte kuş gribine rastlandığı belirtilmekte.

Öte yandan insanların zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmiyor. Kümes kuşlarına benzer kuşlar, su kuşları ve uçamayan kuşlar, gribi bulaştırma riski büyük olan risk grubu kuşları olarak görülüyor.  

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU