Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad (AD)’da baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen’in kaleme aldığı makalede "Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadeleri kullanıldı.

Aniden, Ukrayna için bir umut ışığının belirdiğini belirten Westhreenen “Bir barış anlaşması yakın görünüyor. Son haftalarda daha önce bu savaşın hızlı bir şekilde sona erdiğine dair işaretler hiç bu kadar olumlu olmamıştı.” dedi.

Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebileceğini belirten AD yazarı, “Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadesini kullandı.

Müzakereler konusunda başrolü Türkiye, Kanada, Polonya ve İsrail’in oynadığını belirten Westhreenen, yazısında İsrail’in haftalardır temkinli hareket ettiğini, Ukraynalılara yardım ettiğini ancak Rusya’ya boykotu reddettiğini belirtti. 

Yazar, görüşmelere ev sahipliği yapan Türkiye’nin ise bir çırpıda dünya sahnesinde önemli bir oyuncu konumuna yükseldiğini kaydetti. 

Westhreenen yazısını Salı günü gerçekleşen müzakerede konuşma yapan Erdoğan’ın sözlerine atfen şu cümlelerle sonlandırdı:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün müzakere heyetlerinin liderlerine hitap etti. Tarihi bir sorumluluktan bahsetti. “Barışın temellerini atıyorsunuz” dedi. “Bütün dünya iyi haberi bekliyor. Size yardım etmek için hazırız."
Her şey yolunda giderse, Erdoğan şu anki duruşuyla neredeyse Nobel Barış Ödülü'nü kazanabilir. Bir Mark Rutte veya Joe Biden bundan çok uzakta. Dürüst olmak gerekirse:  Bu düşünülmesi gereken bir şey.”

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın