Hollanda Başbakanı Mark Rutte, başbakanlık resmi sosyal medya hesabından Hollandaca, İngilizce ve Fransızca olarak paylaştığı mesajlarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da etiketleyerek destek verdi.  Mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Macron'u hedef alan sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Başbakan Rutte; Hollanda'nın Avrupa Birliği'nin değerleri temelinde Fransa ile birlikte olduğunu açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı bir konuşmasında, Macron'un İslam ve Müslümanlar aleyhinde konuşmaları nedeniyle; İslam ve Müslümanlarla ne problemi olduğunu sorgulamış ve Macron'un psikolojik sorunları olduğunu düşündüğünü ve kontrolden geçmesi gerektiğini söylemişti. 

Fransa'da  son zamanlarda yaşanan, Islam'ın mukaddesleriyle ve peygamberiyle alay edilen karikatürlerin yayınlanması sürecinde Cumhurbaşkanı Macron, ülkedeki bazı dernek ve camilerin kapatılması kararı almış, adeta Fransa'da Müslümanlara yönelik bir tür sürek avı başlatmıştı. 

Bir öğretmenin karikatürleri sınıfta göstermesi nedeniyle sokak ortasında öldürülmesi ile başlayan tartışmalarda Fransa'da yaşayan sıradan tüm Müslümanlar adeta hedef tahtasına konulmuştu. 

İslam dünyasından her gün yeni bir ülke Fransa mallarına karşı boykot çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün Mevlidi Nebi Haftası etkinliğinin başlangıcında yaptığı konuşmada, Fransız ürünlerine boykot çağrısı yaptı. İslam dünyasında birçok ülke ve lider, Cumhurbaşkanı  Macron'u hedef alan açıklamalar yapıyor ve boykot kararına destek veriyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU