Hollanda Milli Takımı Avrupa şampiyonasında çeyrek finale yükselirse, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek. Ancak Temsilciler Meclisi devlet erkanından kimsenin bu maçta gitmemesini istemsi üzerine Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği başkanı İlhan Aşkın tepki gösterdi.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği başkanı İlhan Aşkın, konu ile ilgili olarak SonHaber'e yaptığı açıklamada,  "Bu başarı bizleri heyecanlandırıp, sevince boğarken maalesef Hollanda basınında ortaya çıkan bir haberle üzüldük." dedi.

Meclisin kararının Azerbeycan halkını derinden üzdüğünü belirten Aşkın, Spor öyle güzel bir araç ki iki düşman ülke arasında hiçbir şey olmamış gibi spor müsabakaları yapılır  ve hak eden hakkını almış olur" dedi.

Aşkın sözlerine şu şekilde devam etti;
 "Savaş aletlerinin sergilendiği park çok önemlidir. Çünkü 30 yıldır topraklarından sürülmüş, topraklarına hasret kalmış, o topraklarda binlerce savaşta bırakmış oldukları tank, top, tüfek sergilenmesi bizce normaldir. Bunlar savaş ganimetleridir ve sergilenmesi bizler açısından normaldir.

Tutuklu bulunan askerler 2. Karabağ savaşında terörist faaliyetler yürüten askerlerdir. Bunlar olayları çıkarmak, toplu katliamlar yapmak, savaş alanına mayın döşemek gibi suçlardan tutuklanmıştır. Yani terör yaratan askerlerdir. Savaşta tutuklanan askerler ise zaten günübirlik kendi ülkelerine teslim ediliyor ve sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmaları sağlanıyor."

Hollanda'dan karşılıklı anlayış beklediklerini ifade eden Aşkın, "1992 yılından beri Ermeni işgalciler tarafından götürülen Azerbaycanlı esirlerden hiç haberiniz var mı? Daha yeni iki hafta önce bu işgalcilerin Azerbaycanın işgal edilen topraklarına döşemiş oldukları mayınların patlaması sonucu iki genc gazetecimiz şehit oldu.

Acaba kılınız kıpırdadı mı?

Onların hakkı ne olacak?

30 yıldır o insanlar esaret altında yaşıyor. İkiyüzlülük yapılıyor ve bunun yanında  Avrupalı hem  sesini çıkarmıyor hem de spora siyasetin bulaşmasını sağlayarak bizleri derinden üzüyor. Umarım aklı selim kararlar verirler spora bu siyasi oyunları alet etmezler." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU