Doxlama yani Doxing (bazen Doxxing olarak da yazılır), olarak bilinen eylemde, bir kişi hakkında gerçek adı, ev adresi, iş yeri, telefonu, finansal ve diğer kişisel bilgileri gibi tanımlayıcı bilgileri, çevrimiçi ortamda ifşa ediliyor. Başka bir değişle, kişisel bilgiler kurbanın izni olmaksızın halka yayılıyor.

Adalet Bakanı, özellikle yardım kurumu çalışanları, kanaat önderleri, bilim adamları, gazeteciler ve politikacıların doxlamaya maruz bırakıldığını ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini savunuyor.

Sunulan yasa  tasarısında 'bir kişiyi yıldırmak, rahatsız etmek veya işini aksatmak amacıyla, o kişinin özel verilerinin online  yayılması suç sayılıyor. Bu suçu işleyene ise 1 yıla kadar hapis cezası öneriliyor.

Tasarıda suistimalleri ifşa eden gazeteciler ve ihbarcıların veri paylaşımının korkutma amacı taşımadığı ve daha çok kamu yararına davrandıkları için  cezalandırılmayacakları belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU