Kinder ürünlerinin üretici firması Ferrero, ürünlerin salmonella enfeksiyonuna neden olduğunun anlaşılması üzerine İngiltere, Fransa ve Belçika’dan sonra şimdide Hollanda’daki ürünlerin satıştan geri toplanmasına karar verdi.

Bu sabah Hollanda Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu'na (NVWA) başvuran şirket, Belçika'daki Aarlen fabrikasında üretilen Kinder ürünlerinin Hollanda’ya da teslim edildiğini bu nedenle satıştaki ürünleri toplatma kararı alındığını kaydetti.

Hollanda’da şuana kadar kendilerine ulaşan bir şikayet bulunmadığını belirten şirket, “Yine de bu konuyu son derece ciddiye alıyoruz, çünkü tüketiciye özen göstermek en büyük önceliğimizdir” diyerek, önlem almak adına ürünlerin toplatıldığını kaydetti.

Hollanda’da toplatılan ürünler:


Ferrero, tüketicilere daha önce satın alınan ürünleri yememeleri tavsiyesinde bulundu ve “Bu ürünlerin artık satılmamasını ve geri çağrılmasını sağlamak için perakendecilerle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Dün RIVM tarafından yapılan açıklamada biri şubat ve diğeri mart ayında olmak üzere, iki çocukta salmonella enfeksiyonu teşhis edildiği belirtilmişti. RIVM bugün yaptığı açıklamada vakalarda görülen enfeksiyonun Belçika ve İngiltere’deki enfeksiyonla aynı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İngiltere, Belçika ve Fransa Ferrero şirketinin Belçika’nın Aarlen şehrindeki fabrikalarında üretimi yapılan Kinder ürünlerinin raflardan toplatıldığını açıklamıştı.

Foto: Ferrero

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın