Hollanda’da Eunice fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, başkent Amsterdam ve Diemen’da şimdiye kadar 3 kişi hayatını kaybetti.

Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), bugün ülkeye ulaşan Eunice fırtınası nedeniyle ülkenin kuzey ve sahil kısmında kırmızı alarm, diğer bölgelerde ise turuncu alarm verildiğini duyurdu.

Saatteki hızı 130 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle toplu taşıma araçlarında ve çok sayıda uçuşta seferler iptal edildi.

Çok sayıda okul tatil edilirken, bazı işyerleri uzaktan çalışmaya geçti ve profesyonel spor müsabakaları ertelendi.

Fırtına nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte zorluk çekti, birçok bölgede binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi. Birçok yerde kamyonların devrilmesi nedeniyle otoyollar trafiğe kapatıldı.

Başkent Amsterdam'da 2 kişi, Diemen'de de 1 kişi  üzerine düşen ağaç nedeniyle hayatını kaybetti. Birçok bölgeden yaralananlar oldu.

Ülkede herkesin telefonuna gönderilen, "Hollanda'nın büyük bir bölümünde aşırı hava koşulları var" mesajı ile "Evde kalın" çağrısı yapıldı.

Mesajda, çok sayıda hasar ihbarı nedeniyle acil çağrı merkezine aşırı yüklenme olduğu için halkın sadece hayati tehlike arz eden durumlarda 112'yi aramaları istendi.

Yerel medyada çıkan haberde ise, ADO Den Haag futbol kulübünün Stadyumu'nun çatısının kısmen uçtuğu bildirildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın