Schiedam doğumlu, DENK Partisi Schiedam Meclis Grubu Başkanı Doğukan Ergin, toplumda gördüğü haksızlıklarla mücadele etmek için genç yaşında siyasete atılarak mücadeleye başladı. Halen DENK partisi bünyesinde siyasi hayatına devam eden Ergin, 14-16 mart tarihlerinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi seçimlerine yönelik, SonHaber.eu haber servisimizin sorularını yanıtladı. 

Kamu yönetimi mezunu, 29 yaşındaki Doğukan Ergin, kendi değimiyle siyasi arayışında ilk zamanlarda uygun bir parti bulamadığını belirtiyor. Bu arayışının DENK partisinin kuruluşuna kadar devam ettiğini belirten Ergin, DENK partisinin kuruluşu ile birlikte Hollanda’da yeni bir “siyasi mesaj” oluştuğunu ve bu sayede 2018 yılında partiye katıldığını belirtiyor.

Halen DENK Partisi Schiedam Meclis Grubu Başkanı görevini yürüten Doğukan Ergin, aynı zamanda partinin Temsilciler Meclisi grubunda da çalışıyor. 

Doğukan Ergin, haber merkezimizin kendisine yönelttiği Schiedam’da yaşam, Belediye Meclisi seçimleri, yoksulluk, ayrımcılık ve şehirde güvenlik gibi soruları şu şekilde cevapladı;

DENK Schiedam olarak Belediye Meclisi seçimlerinde kaç kişilik bir kadro ile katılacaksınız? 

Schiedam halkının tamamını kucaklayan 20 kişilik aday listemiz mevcut. Artık DENK sadece yabancı kökenli Schiedamlılara değil bütün Schiedam’a hitap eden bir parti konumundadır.

Bildiğim kadarı ile Schiedam’da birinci parti olmak için yoğun bir çalışma içerisindesiniz, bu anlamda neler yapıyorsunuz? Vatandaşlara nasıl ulaşıyorsunuz? Seçmenler neden sizi tercih etmeli? 

2018 yılında katıldığımız seçimlerde ikinci büyük parti olduk. VVD’nın bizi dışlaması ile birlikte anahtar parti olarak muhalefet liderliği yaptık. Artık buna son vermenin zamanı geldi. 

DENK partisinin Schiedam’ın en büyük partisi olup şehri yönetmesi gerekiyor. Artık siyasi kırıntılar ile sevinmenin, oyalanmanın zamanı geçti. Zaman sorumluluk gösterip şehri yönetme ve 50 yıldır yeterince hizmet görmeyen vatandaşlara hizmet götürmenin zamanı.

Muhalefette Müslüman mezarlığı, ırkçılığa karşı mücadele ve yabancı kökenli yaşlılarımız için 40 konut projesi gibi çeşitli hizmetleri gerçekleştirdik. Koalisyonda ise daha fazlasını yapacağız. Haklı taleplerimizi koalisyon görüşmelerinde dile getirip vatandaşlarımızı direk temsil edeceğiz.

Schiedam belediyesi geçtiğimiz yıllarda uyguladığı ayrımcı politikalarla gündeme gelmişti. Bu anlamda Schiedam’da gerek belediye bazında, gerekse toplum içinde ayrımcılık ile ilgili hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?

DENK’ın en büyük parti olması durumunda haksız ve adaletten uzak politikalara geçit verilmeyecektir. İkinci büyük parti olduğumuzdan itibaren zaten birçok haksız politikalara son verildi. Örnek olarak “leefbarometer”ı vermek isterim. Bu ölçüm metodu ile Schiedam’ın semtlerindeki güvenlik skorları belirleniyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda semtlerde ne kadar çok yabancı kökenli vatandaş varsa skorun daha negatif olduğu ortaya çıktı. Hemen müdahale ettik ve artık leefbarometer uygulaması kullanılmıyor. Schiedam’da buna benzer çok örnek var.

Sırf bu yüzden DENK partisi Schiedam’ın en büyük partisi olmak zorunda. Muhalefette olduğunuzda genelde uygulanan politikalardan geç haberimiz oluyor. İktidarda ise bizzat kendimiz politikaları şekillendireceğiz ve haksızlıkların önüne geçeceğiz.

Şehirde güvenlik konusunda yapmayı planladığınız girişimler nelerdir? 

Schiedam’da kriminal vakalarda yıllardır ciddi düşüş var ama halkın güveni giderek azalıyor. Bunun birçok sebebi var ama en büyük mesele halkımız tarafından polis teşkilatına yeterli seviyede güven olmaması. Sokağımızdaki şüpheli durumlara yeterince ilgi yok ve bazı polis memurları görevlerinde ayrımcılık yapıyor diye çok şikayet alıyoruz. En büyük parti olduğumuzda bu konuyu yakından takip edeceğiz ve güven tazelemesi için adımlar atacağız.

Schiedam özelinde, yoksullukla mücadele konusunda planlarınız nedir?

Schiedam halkının ciddi bir kısmı yoksul. Şehirde 10 bin Schiedamlı yoksulluk sınırında yaşıyor. On yıllardır şehri yöneten siyasi partiler bu insanları tanımıyor, biz tanıyoruz. Biz erzaksız okula giden çocukların varlığından haberdarız. Biz mobilyasız evlerde yaşamak zorunda kalan insanları görüyoruz ve yine biz bu insanların yaralarına merhem bulacağız.

Seçim kampanyasında özellikle kullandığınız bir “slogan” var mı ve seçmenlere iletmek istedikleriniz nelerdir?

Bizim kampanya döneminde vatandaşlarımıza tek mesajımız var. Kalıcı olduğumuz Hollanda topraklarında artık sorumluluk alıp, şehrin geleceğine yön vermemiz gerekiyor. Kenarda durup şikayet etmek yerine, Denk partisi olarak Schiedam’ın idaresinde yer almalıyız ve şehrin kaderine yön vermeliyiz. Bunu gerçekleştirmek için de en büyük parti olmamız şarttır.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın