DENK Utecht tarafından meclise sunulan "kölelik döneminden kalma soyadlarının değişiminin ücretsiz olması gerektiği" hususundaki önergenin kabul edilmesi, partinin uluslararası alanda da tanınırlığını artırdı.

Bu konu ile ilgili İngiliz The Guardian gazetesinden sonra Alman ulusal kanalı ZDF de DENK Utrecht’in Grup Başkanı Mahmut Sungur ile bir röportaj yaptı.

ZDF kanalına yaptığı açıklamada; kölelik döneminden kalma soyadlarının değişimi konusunda, devlet tarafından talep edilen 835 Euro’nun bir nevi ceza olarak algılandığını belirten Sungur, kölelik döneminden kalma soyadların birçok vatandaşı rahatsız ettiğini, bu değişim işlemi için  para talep edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Sungur; gerekirse Utrecht belediye meclisi olarak, bu masrafı üstlemeye hazır olduklarını da belirtti.

The Guardian’dan sonra ZDF’in de DENK Utrecht’in çalışmalarına ilgi göstermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Sungur, "DENK Utrecht olarak uluslararası medyanın çalışmalarımızı yakından takip etmesi, bizi gururlandırıyor. Partimizin uluslararası tanınırlığına katkıda bulunuyor olmaktan son derece mutluyuz’ dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU