Geçen hafta açıklanan ve EenVandaag ile İpsos araştırma şirketlerinin yaptığı kamuoyu araştırması DENK partisinin oylarının arttığını gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre DENK anketlerdeki oy sayısını yüzde 33 arttırdı ve mecliste 4’üncü milletvekili koltuğunu da alabileceğini gösterdi.

Kamuoyu araştırmasına göre VVD, CDA ve D66 partilerinin milletvekili seçimleri ile kıyaslandığında meclis sandalyesi bakımından ciddi düşüşte olduğu da  dikkatlerden kaçmadı. 

Üye sayısında artış
Geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından yayınlanan, partilerin üye sayılarına bakıldığında da DENK partisinin sıçrama yaşadığı gözlemlenmekte. Kurulduğu tarihten itibaren en yüksek üye sayısına ulaşan DENK partisi, son bir yılda yüzde 10’luk bir büyüme yaşadı. 

Belediye seçimleri
14, 15 ve 16 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisi seçimlerine sayılı günler kala gelen anket sonuçları seçimlerde DENK partisinin büyük sıçrama yaşayacağını göstermekte. Parti 2018 yılında 13 belediye meclisinde temsil ediliyordu. Alınan yeni sonuçlar ise bu yılki seçimlerde partinin Hollanda genelinde 20 belediye meclisine vekil göndereceğini göstermekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın