Hollanda'da açıklanan ilk resmi olmayan sonuçlara göre 2 sandalye çıkartan Denk Partisi, Rotterdam seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından üçüncü sandalyeyi kazandı. Rotterdam'da en çok oy alan dördüncü parti olan Denk Partisi yüzde 8.4 oranında oy aldı. 

Hollanda'da resmi olmayan ilk sonuçların açıklanmasının ardından, 2 milletvekilini Temsilciler Meclisi'ne göndermeyi garantileyen Denk Partisi, bugün Rotterdam seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından milletvekili sayısını 3'e çıkardı. Ülke genelinde oy oranı son açıklanan geçici sonuçlara göre yüzde 2 olarak gerçekleşti.

Tunahan Kuzu, Sonhaber'e açıklamalarda bulundu

Sonhaber'e açıklamalarda bulunan Tunahan Kuzu, "Rotterdam'da açıklanan seçim sonuçlarının ardından sandalye sayımızı üçe çıkarttık. Denk Partisi'ne oy veren, tercih eden bütün Hollanda'daki vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Tunahan Kuzu, "Yeni dönemde de azınlıkların hak ve hukuklarının çiğnenmemesi için, Temsilciler Meclisi'nde Denk Partisi'nin sesini arkadaşlarımla beraber duyurmaya devam edeceğiz. Oy veren, gönül veren, bizi tercih eden, davamıza güvenen herkese çok teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Seçim sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU