Protesto gösterisine sınırlı sayıda kişinin katılmasına izin verilmişti

Hollanda'nın Den Haag kentinde yer alan Malieveld parkında, saat 14:00'de başlayacak olan protesto gösterisine daha önce sınırlı sayıda kişinin katılmasına izin verilmişti. Saat 13:00 civarında izin verilen maksimum kişi sayısına ulaşılmasının ardından, güvenlik güçlerinin kontrol etmekte zorlandığı alana beklenenin çok üzerinde protestocu geldi.

Polis, alana gelen daha fazla protestocunun girişlerine izin vermeyince, polis ile protestocular arasında küçük çaplı arbedeler yaşandı. Polisin, gösteriye son verin ve dağılın çağrısını dikkate almayan protestocular, polisin yoğun çabalarına rağmen gösteriye son vermediler.

Çok sayıda gözaltı var

Malieveld parkında daha sonra gittikçe kalabalıklaşan protestocular, "Aşk", "Özgürlük" ve "Diktatörlük yok" gibi sloganlar atarken, üzerlerinde "Yalan söylemeyi bırak" ve "Acil hukuk diktatörlüktür" yazan pankartlar açtılar. 

Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı protesto gösterisinde, çevik kuvvet ekipleri (ME) ve atlı polislerin gelmesiyle birlikte yer yer sert müdahaleler yaşandı. Polisgöstericileri dağıtmak için tazyikli su ve sert müdahalede bulunurken, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bilgisini paylaştı.

Tren seferleri durduruldu

Den Haag polisi, protestoya katılımı engellemek için Malieveld parkına giden yolları kapatırken, Den Haag Merkez ve Hollands Spoor istasyonlarına tren seferi yapılmayacağını açıkladı. Bu iki istasyonlardan sadece gidiş seferi düzenleneceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU