Toplantıya büyük bir değişim yapılmayacağını söyleyerek başlayan başbakan Rutte, ilk olarak gece kulüpleri ve diskoteklerin bugün sona eren açılma yasağının uzatıldığını ve şu an bir yeni açılış tarihi verilmeyeceğini ifade etti.

Bunun yanında kurallara uyma konusunda gösterilen hassasiyet sebebiyle herkesi tebrik eden başbakan, geçen altı ayın sonunda hiç değilse yoğun bir iş haftasından sonra bir terasta ya da kafede arkadaşlarla bir bira içme imkanı olmasının, gelinen aşamada sevindirici olduğunu söyledi.

Bu ifadeler üzerine başbakanı desteklemek adına De Jonge da, virüsün daha iyi tanındığını, daha iyi mücadele edildiğini ve tedavi edildiğini açıklarken, beraberlikle bu işin çözülebileceğine vurgu yaptı.

Başbakan Rutte, bundan sonra virüsle mücadelenin bölgesel anlamda yapılacağını ve bu manada gerekli yetki ve izinlerin yeterli olduğunu belirtti. Artık korona rakamları her belediye ve bölge için detaylı olarak açıklanarak, herkesin durumu net bir şekilde görmesi sağlanacak.

Bakan De Jonge, test kapasitesinin şu an çok kritik seviyede olduğunu ve bu sebeple sadece şikayetleri olanların test yapılacağını açıkladı. Geçen hafta Almanya'dan bir test laboratuvarı ile anlaşma yapılarak kapasite artışı sağlanmıştı ancak bu da yeterli olmadı.

Bakan, toplumu iki ayrı grup olarak bölmeyi ve ona göre kural veya yasak koymayı, doğru bir bakış açısı olarak görmediklerini ve gençlerin sadece gençlerle yaşamadığını, pratikte de bunun mümkün olmadığını ifade etti.

’’CoronaMelder’’ uygulamasının ülke genelinde kullanılabilmesi için yeterli test kapasitesine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden De Jonge, bunun da Eylül ayı ortalarında gerçekleşebileceğini belirtti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet