Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası birçok hammadde de olduğu gibi ayçiçeği yağında da sıkıntılar artmaya devam ediyor. Gerek market raflarındaki yağlar gerekse cips veya dilimlenmiş patates gibi ürünlerin tedarikçi firmaları, durumun belirsizliğinden etkileniyor.

Hollanda ve Belçika’da halkın severek yediği ve yemek kültürü listesinde baş sıralarda yer alan kızarmış patatesler de bu sıkıntıdan nasibini alan ürünler arasında yer alıyor. 

Ukrayna'dan Hollanda’ya gelen ayçiçeği yağı yüklü son kamyonlar, Mart ayının başında ülkeye girdi. O tarihten bu yana sevkiyat tamamen durma noktasına geldi. Birçok şirket üç ila beş hafta içinde bu konuda sorun yaşanacağını tahmin ediyor. 

Aynı sorun Belçika’da da yaşanıyor. Belçika patates işleme şirketleri federasyonu Belgapom'un CEO'su Christophe Vermeulen, Flaman gazetesi De Tijd’a verdiği bir röportajda “akut bir kriz” yaşandığını itiraf etti.

Mayıs ayı sonuna kadar ayçiçeği yağı teslimatlarının devam edeceğini tahmin eden Vermeulen, “Ancak tedarikçilerimizle ilişkilerimiz ne kadar iyi olursa olsun, hiçbir garantisi yok.” şeklinde konuştu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın